16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Název Množství a jednotka
kachni prsa 4 ks
černé pivo 300 ml
zázvor čerstvý 3 cm
tymián 1 lžička
jablka 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech do "mřížky" v asi centimetrových rozestupech, dáme pozor, abychom neřízli do masa.
Osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a potřeme kouskem nastrouhaného zázvoru a olivovým olejem. Necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.
Prsa okořeníme tymiánem a opečeme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách, nejprve stranou s kůží.
Z každé strany opékáme tak 3 - 4 minuty.
Opečená prsa přendáme do pekáče, přidáme nahrubo nakrájené cibule, oloupaná nakrájená jablka, cibuli a jablka ještě mírně osolíme, podlijeme černým pivem a při teplotě 160° pečeme zakryté asi 50 minut. Za občasného přelití výpekem (nebo pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou piva) doměkka. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, nebo bramborovými knedlíky.


 


RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...